torstai 20. kesäkuuta 2019

Aurinkovoimala koulun katolle


Puistopolun peruskoulun Punakiventien toimipisteen (Alapuiston) katolle on valmistunut aurinkosähkövoimala. Voimalan huipputeho on 44 kWp ja se koostuu 160 paneelista yhden paneelin tehon ollessa 275 W. Voimala tuottaa vuodessa sähköä arviolta 38 MWh ja sillä katetaan Punakiventien koulurakennuksen ostosähköstä noin 6,2 %.

Käyttäjille tarkoitettu infonäyttö on asennettu koulun ruokalan pääoven yläpuolelle ja siitä voi seurata voimalan tuotantoa lähes reaaliajassa. Paras tuotantokausi ajoittuu vuosittain maalis-syyskuulle. Marras-helmikuussa Suomen leveysasteilla tuotantoa saadaan kovin vähän päivän pituuden ollessa minimissään.

Puistopolun peruskoulun katolle aurinkosähkö tuli osana stadin energiapihin rakentamisen periaatteita, joissa aurinkoenergian käyttöä pyritään edistämään uudisrakentamisen ja peruskorjausten yhteydessä.  Tämä on yksi keino talkoissa, joilla Helsingistä tulee hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.


Teksti ja kuva: Sirpa Eskelinen / Kaupunkiympäristön toimiala / johtava energia-asiantuntija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulujuhlapuhe yläkolun oppilaille 2022

  Arvoisat oppilaat, vieraat sekä henkilökunnan jäsenet, Syyslukukausi on lopuillaan. Sitä on enää jäljellä enää jokunen tunti. Kuluneen s...