tiistai 19. joulukuuta 2017

Taideilmaisu - mitä taideilmaisu on Puistopolun peruskoulussa?

Puistopolun peruskoulun 3B-luokalla opiskellaan valtakunnallisestikin uutta oppiainetta, taideilmaisua. Taideilmaisu pitää sisällään niin musiikkia, kuvataidetta, ilmaisutaitoa kuin erilaisia kädentaitoja. Tänä syksynä taideilmaisu on alkanut monenlaista kokeillen, erityisesti musiikkia ja kuvataidetta yhdistäen. 




Yhtenä innoittajana työskentelylle on toiminut joulukuussa satavuotta täyttävä Suomi. 
Luovaa piirrustusta on harjoiteltu muun muassa parityönä samalla suomalaista musiikkia kuunnellen. Oppilaat ovat muovailleet omat linnut ja maalanneet lintujen kodiksi luokan seinälle värikkään lintumetsän. Lintuaiheesta on jatkettu suomalaiseen Kukkuu kukkuu kaukana kukkuu -kansanlauluun.   Ilmaisutaidollisia ja draamallisia keinoja oppia on kokeiltu ympäristöopissa. 

Mika ihanaa, taideilmaisussa on myös saatu hyödyntää Helsingin tarjoamaa taidekasvatustarjontaa. Olemme osallistuneet Annantalon taidepajoihin sekä vierailleet Ateneum-taidemuseossa. Aivan joulunalla teemme retken tanssiteatteri Hurjaruuthin talvisirkusesitykseen. 
 
Taideilmaisupainotteinen opetus voi parhaimmillaan auttaa oppilasta löytämään omia tapoja ilmaista itseään sekä hahmottamaan maailmaa ja vahvasti uskon, että jo alaluokilla alkava taideopetus antaa tähän oivat edellytykset. 

Oppilailla on mahdollisuus jatkaa taideilmaisun painotettua opetusta oman koulun yläkoulussa luokilla 7. - 9. Oppilas voi myös hakea taideilmaisupainotukseen 6. luokalla.





Puistopolun peruskoulu toivottaa kaikki taiteesta kiinnostuneet kakkosluokkalaiset hakemaan taideilmaisupainotteiselle luokalle! 


Teksti ja kuvat: Ida Juurinen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulujuhlapuhe yläkolun oppilaille 2022

  Arvoisat oppilaat, vieraat sekä henkilökunnan jäsenet, Syyslukukausi on lopuillaan. Sitä on enää jäljellä enää jokunen tunti. Kuluneen s...