lauantai 30. toukokuuta 2020

Kevätjuhlapuhe 30.5.2020



Kevätjuhlapuhe lauantaina 30.5.2020



Arvoisat oppilaat, huoltajat, opettajat ja henkilökunnan jäsenet,

Puistopolun peruskoulun kevätjuhla järjestetään ensimmäistä kertaa virtuaalisesti netin välityksellä. Kaikki koulun oppilaat ovat tällä hetkellä omissa luokkahuoneissaan opettajansa kanssa. He katsovat tätä etukäteen nauhoitettua puhetta videotykin kautta. Kevätjuhlassa on seitsemän eri videosuutta.

Me elämme tällä hetkellä erikoista ajanjaksoa. Vuosaaressa, Helsingissä, Suomessa ja muualla maailmassa koronavirus on muuttanut ihmisten arkea globaalisti . Myös koulun arki on muuttunut kevään osalta. Matkustaminen ja ystävien sekä tuttujen tapaaminen ei ole mahdollista samalla tavalla kuin aikaisemmin. Osa ihmisistä on sairastunut koronaan ja osa on kuollut. Onneksi koronatilanne näyttää  menevän parempaan suuntaan Suomessa – sairastuneiden määrä vähenee. Tämä on tosi hyvä uutinen. Olemme oppineet uudesta sairaudesta ja tiedon avulla myös sen selättämässä. Hyvä me!

Puistopolun peruskoulussa opetus on tänä keväänä kahden kuukauden ajan järjestetty etänä. Oppilaat ovat opiskelleet kotona tietokoneen ja netin välityksellä opettajien lähettämien ohjeiden mukaisesti. Te olette oppineet uusia taitoja. Näitä taitoja ovat mm. digitekniikan hyödyntäminen oppimisessa, oman itsensä johtaminen ja ryhmätyöskentely virtuaalisessa ympäristössä. Te olette selviytyneet tästä poikkeusajan opetusjärjestelyistä tosi hyvin – suuri kiitos teille kaikille. Koulumme oppilaitten huoltajat ovat olleet kahden viimeisen kuukauden aikana uudessa roolissa. He ovat auttaneet hienosti lapsiaan etäopetuksen aikana. Kiitos kaikille oppilaiden äideille ja isille sekä kaikille muille aikuisille, jotka ovat auttaneet oppilaita etäopetusjakson aikana.


Oma perhe, sukulaiset, ystävät, työkaverit ovat nousseet arvoon arvaamattomaan tämän kevään aikana. Me kaikki kaipaamme muita ihmisiä – ihmistä ei ole luotu olemaan yksin. Sinua, minua ja meitä kaikkia tarvitaan. Olkaa hyvä ja katsokaa luokkahuoneessanne olevia oppilastovereita ja opettajaa. Te näette teille tärkeitä, arvokkaita ihmisiä. Moni heistä on teidän hyviä ystäviä, osa kavereita. Teidän kannatta pitää yhteyttä näihin ihmisiin. Näin te tuotatte mielihyvää heille ja saatte samalla itsellenne myös hyvän olon.



Kuluvana lukuvuonna koulumme oppilaat ja opettajat ovat työskennelleet jälleen kerran mallikkaasti ja erinomaisesti. Jokainen teistä on suuren laulun arvoinen, te kaikki olette tärkeitä ja arvokkaita yksilöitä. Koulumme opettajat ovat tehneet teille omistetun kevätjuhlalaulun. Nauttikaa siitä. Kevätjuhlan jälkeen lauluesitys laitetaan jakoon erilaisissa sosiaalisen median jakelukanavissa. Rehtoreitten veikkaus on, että tämä lauluesitys on vahva ehdokas kesän 2020 kesäbiisiksi. Aika näyttää ovatko reksit ajan tasalla vai ihan pihalla tässä veikkauksessaan.


Todella moni koulumme oppilas on kunnostautunut opinnoissaan erinomaisesti tämän lukuvuoden aikana. Yli 100 oppilasta on saanut stipendin. Tämän puheen jälkeen näette 6. – 9. luokan oppilaiden nimet, jotka ovat saaneet stipendin. 1. – 5. luokan stipendinsaajien nimet luokanopettaja kertoo luokissa.

Kaksi koulumme pitkäaikaista osaavaa opettajaa jää viettämään ansaittuja eläkepäiviä tämän kevätjuhlan jälkeen. Biologian ja maantiedon opettaja Terhi Suni ja luokanopettaja Heli Mattila ovat vuosien ajan auttaneet ja ohjanneet lukuisia koulumme oppilaita. Suuri kiitos heillä tästä. Hyviä eläkepäiviä Helille ja Terhille!

Arvoisat oppilaat. Te pääsette kohta viettämään ansaittua kesälomaa. Nauttikaa siitä, pitäkää hauskaa ja nähkää teille rakkaita ja tärkeitä ihmisiä. Hyvää kesälomaa teille kaikille.



T.

Pertti Tossavainen, rehtori
Satu Arokari, virka-apulaisrehtori
Suaad Onniselkä, virka-apulaisrehtori







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joulujuhlapuhe yläkolun oppilaille 2022

  Arvoisat oppilaat, vieraat sekä henkilökunnan jäsenet, Syyslukukausi on lopuillaan. Sitä on enää jäljellä enää jokunen tunti. Kuluneen s...